gympie digitaal
Home


http://www.damas-daarlerveen.nl/httpdocs/gympie digitaal/Hele%20tekst%20Gympie%202013.doc

dubbel klik  op  bovenstaande  link   voor  het  gympie 2013 .

 En doe  mee  met  de   leuke  foto  wedstrijd  in het gympie!
let  op hieronder   is het gympie van 2010                       

Hallo beste lezers,

 

Voor het eerst het “Gympie” na de vakantie. En ook deze keer weer een voorwoord van de voorzitter.

 

In maart gingen we met de Jantje Beton collecte op pad.

Er waren weer een aantal enthousiaste gymleden en het bestuur voor gevraagd. We hadden een opbrengst van E 218,50.  Mooi !

 

Op 24 april waren er de springwedstrijden in de Mollinckslag te Bergentheim. Zowel de gymleden als de meegekomen supporters hadden een geslaagde dag. Wij vielen met onze vereniging goed in de prijzen en daar zijn we trots op. Nogmaals gefeliciteerd allemaal.

 

In de feestweek,van ons dorp, waren we door de Oranjevereniging gevraagd om de bingo-avond te organiseren. Weken van te voren waren we druk met de voorbereidingen en op de avond zelf was er een goede opkomst, de prijzen waren super en we kijken terug op een leuke avond.

 

Op de vrijdag, in de feestweek, was er de avondmarkt. Hier stonden we, net als andere jaren met een kraam. Men kon envelop trekken, op een boodschappenmand en boodschappenkrat raden. Er werd heel wat gegokt en uiteindelijk is de mand geraden door Alie Snippe, zij had E 18,13 opgeschreven en het was E 18,41. Het krat is geraden door Naomi van Druten, zij had E 38,40 opgeschreven en het was

E 38,38. Voor de kinderen hadden we een pony. Daar konden ze voor één euro een rondje op rijden. Aan het eind van de avond was de pony moe…..

 

Net voor de vakantie zijn er twee leidsters gestopt met gymles geven. Trudy Kuiper, zij was op de vrijdagmiddaggroep 19 jaar het vertrouwde gezicht. De vrijdagmiddaggroep is gestopt omdat er te weinig leden waren. Erin Hendriksen, zij gaf op de dinsdagavond, 7 jaar lang, aan 2 groepen les. Trudy en Erin bedankt voor al die jaren. De dinsdagavond groepen worden overgenomen door een nieuwe leidster, Wendy Paarhuis. Wendy, hartelijk welkom en veel succes.

Natuurlijk kun je over alle gebeurtenissen in dit clubblad uitgebreid lezen.

 

Ik wens iedereen veel leesplezier en een sportief seizoen toe.

 

Groetjes Francisca Hekman


Springwedstrijden 2010.

 

Eén keer in de twee jaar organiseren zes gymnastiekverenigingen gezamenlijk een springwedstrijd.

De gymnastiekverenigingen die meedoen zijn DSV uit Westerhaar, BGV uit Bergentheim, Mabeco uit Mariënheim/Beerzeveld, Dito uit Sibculo, Damas Bruchterveld en Damas Daarlerveen. 305 Kinderen en jong volwassenen hebben die dag alles uit de kast gehaald om zich in de prijzen te springen. Het heet springwedstrijden omdat alleen springoefeningen worden gedaan. De lange mat, de trampoline en de kast kwamen dit keer aanbod. Er waren dus drie onderdelen waar prijzen te verdelen zijn en per onderdeel moest elke groep zes sprongen doen. De eerste vier sprongen waren verplicht en iedereen binnen de groep deed dan ook dezelfde sprong. Maar de laatste twee sprongen waren vrij te doen en iedereen mocht een sprong doen naar keuze.

 

Omdat het groepswedstrijden waren konden de deelnemers alleen als groep winnen. Daarom waren er extra puntjes te verdienen als een groep perfect als eenheid naar buiten trad. Zo was er een groep van een andere vereniging die de haren op exact dezelfde manier gevlochten had. Erg leuk om te zien en wellicht heeft die extra inspanning ook een extra puntje voor hen opgeleverd.

 

Damas Daarlerveen deed mee met 8 groepen.

 

Twee groepen (beide van 3/4) onderleiding van Miranda en Maaike deden het heel erg goed.

 

       foto groep           foto 2      

 

De eerste groep samen met Miranda                    De tweede groep van Miranda.

 

De eerste groep (met Indy, Verona, Mellanie, Jolien, Emma en Marlou) viel helaas net buiten de prijzen. De tweede groep (met Elke, Nina, Dorieke, Danielle, Lobke en Mariken) heeft de tweede prijs gewonnen op het onderdeel de lange mat.

 

De 3 groepen onderleiding van Erin hebben het voortreffelijk gedaan. Groep 5/6 (met Manon, Romee, Daphne, Lyset en Iris) heeft de 3e prijs op de trampoline en ook op het onderdeel de kast heeft deze groep de 3e prijs gewonnen. Groep 7/8 (met Sharon, Emaly, Leonie, Daniëlle en Crista) heeft op de lange mat de 1e prijs, met de kast de 2e prijs en op de trampoline heeft ze de 3e prijs. Wat een geweldige prestatie.

Groep 16 jaar en ouder, ook onderleiding van Erin, viel tevens in de prijzen. Deze dames, genaamd Esther, Eline, Marlon, Maaike, Elise en Iris kregen dus ook medaillons omgehangen. En wel voor de trampoline de 2e prijs, voor de lange mat de 3e prijs en voor de kast ook de 2e prijs. Even verderop kun je hun bevindingen lezen over de springwedstrijd in een heus ABC-verhaal.

 

 

         

 

Groep 5/6 met de derde prijs                                  Groep 7/8 met al hun prijzen       

 

   

                                   

De selectiegroepen van Damas welke allen door Manon getraind worden, hebben het super gedaan. De selectieklas 1/2 (met Anniek, Monique, Janey en Femmie) heeft op alle drie onderdelen de gouden medaillon gehaald. Ook de selectiegroep 5/6 (met Amber, Kyra, Demi, Merle en Demi) heeft alle hoofdprijzen binnengesleept. Dus wederom 3 maal goud. Een bijzondere prestatie.

 

Maar ook de selectiegroep 7/8 heeft een fantastische prestatie geleverd door op de lange mat 3e te worden, op de trampoline ook 3e te worden en het onderdeel kast 1e te worden.

 

 

  selectie

 

        Een mooie groepsfoto van de selectiegroep 5/6, 7/8 en Manon en Marieke.

 

 

is er nog niet

                                                           

                         Selectieklas 1/2 met de eerste van de drie medaillons al om.

 

 

Er zijn dus heel wat prijzen bij elkaar gesprongen. Maar natuurlijk gaat het om het plezier en de gezelligheid van zo’n dag. En gezellig was het zeker, dat is het belangrijkste.

Plezier hebben in het gymmen.SPRINGWEDSTRIJDEN

 

S:    Salto’s, die sprongen we.

P:    Prijs, 3 x zelfs!

R:    Reuze goed team:

Esther, Eline, Marlon, Maaike, Elise en Iris.

I:     Intensief maar wel leuk.

N:    Natuurlijk, bijna altijd goed geoefend.

G:    Gezellig, dat was het die dag.

E:    Erin, die heeft het ons geleerd.

N:    Na die tijd op de foto, natuurlijk met de prijzen.

 

Zoals je al gelezen hebt, hebben we 24 april springwedstrijden gehad in Bergentheim.

We hebben trampoline gesprongen, trampoline kast en lange mat. Het was leuk, ook al ging niet alles goed. We hadden zelfs nog prijzen gewonnen. Jaja. Twee keer 2e en één keer 3e.

Het was een geslaagde dag.

 

Liefs Elise, Marlon en Maaike.

 

 

  16 jaar eo

       

               Groep 16 jaar en ouder helaas zonder Elise maar wel met trainster Erin.

Interview met de eerste groep ¾ van Miranda:

 

Zes meiden zaten in de eerste groep van Miranda en wij als redactie hebben ze gevraagd om te vertellen wat ze van de springwedstrijden vonden. Of ze het spannend vonden en/of juist gezellig en we hebben ze nog veel meer gevraagd. Lees hieronder hun verhaal.

 Tekening Indy Schutte

tekening IndyIndy, Verona, Mellanie, Jolien, Emma en Malou zijn onze namen en we vonden het superleuk om aan
de wedstrijd mee te doen.

We hebben best lang voor de wedstrijd geoefend. Maar dat vonden we erg leuk. Het moeilijkste vonden we eigenlijk allemaal over de kast gehurkt. Ja, zegt Emma: ”ook de arabier is soms best lastig maar er zijn ook makkelijke sprongen bij”. Mellanie: “op de lange mat en dan springen dat was echt niet moeilijk, dat was een makkie”. Ja, zegt Indy: “dat was echt makkelijk. En weet je wat we het leukst vonden, alleen in je gympakje gymmen”.  “Dat zit heel anders en raar maar dat mag alleen maar bij deze wedstrijd” aldus Jolien. Verona en Indy vonden de warming-up erg kort. “Normaal bij het gymmen hebben we best wel een lange

warming-up maar nu moesten we alleen wat we moeilijk vonden oefenen van Maaike. Maaike was steeds bij ons omdat Miranda een beetje ziek was. Maar dat ging allemaal heel goed. Later kwam Miranda ook nog even kijken hoe we het

 gedaan hadden. Dat was heel leuk. Dat we een vaantje hebben gekregen was ook leuk. “Ik heb het vaantje op het prikbord gehangen” zegt Verona. Jolien: “Die van mij hangt aan het bed met een potlood erbij als een soort vlag. Ook Marlou heeft het vaantje op haar slaapkamer. “Op het magneetbord met allerlei andere dingetjes erbij”, aldus Marlou.


 

“Mijn moeder heeft het vaantje goed opgeborgen dus ik weet niet precies waar het ligt”, aldus Emma.

Op de vraag of ze over twee jaar weer meedoen aan de springwedstrijden zeiden ze allemaal : “ja, dan doen we weer mee”.

En Emma, Mellanie en Indy hebben ook nog van de springwedstrijd een hele mooie tekening gemaakt.

Meiden allemaal heel erg bedankt voor het leuke gesprek en de leuke tekeningen.

tekening Mellanie

 

 

 

Een tekening van Mellanie Haaksman

met alle drie de onderdelen. Ook al zo mooi getekend.

 

 

 

 

 

          tekekning emma

 

En nog een fantastische tekening van Emma Slettenhaar. Zij heeft de lange mat met al haar teamgenootjes getekend. Super mooi gedaan.

sponsors

 

 

 

 

 

 

 


 

 

               In de Schijnwerper

   schijnwerper Kim


Feest in Daarlerveen

 

De eerste week van mei was er feest in Daarlerveen.

foto marktkraamDe straten waren mooi versierd en ook de gymnastiekvereniging deed volop mee. Een groep leden heeft meegelopen met de optocht en donderdagsavonds was er bingo in het Trefpunt. Hier was de organisatie in handen van het jeugdbestuur en het bestuur.

De opbrengst was voor de oranjevereniging.

Op vrijdagmiddag was er van 16.00 uur tot 20.00 uur een kinderrommelmarkt en een braderie. Hier stonden wij als bestuur weer met een kraam ‘enveloptrekken’ en de mensen konden raden hoeveel de boodschappenmand zou kosten.

Het was koud weer en later regende het een beetje maar ondanks alles liepen de zaken goed. Om 19.30 uur waren alle enveloppen al op en foto ponykonden de mensen alleen het bedrag van de mand nog raden.

Hermien stond met de pony bij het spoor op het grasveld. Omdat er ook kinderrommelmarkt was kwamen er

niet zo heel veel kinderen ponyrijden.

De opbrengst van de markt en ponyrijden was 182,65 euro.

Het was erg gezellig!

 

Alle mensen hartelijk bedankt voor de steun aan de gym en tot volgend jaar op de avondmarkt!

 

Dinie Berger

 

Ook D.A.M.A.S. deed natuurlijk mee met de optocht tijdens de feestweek. Elise Groot Wassink leidde de groep.

 

         vlaggeparade

 

 
Geef de pen door:

 

Hallo allemaal.

 

Mannie de Graaf is mijn naam.

Ik ben geboren in Vriezenveen, vanaf

mijn tiende jaar ben ik op gym, K.E.V..

De gymleraar was de heer Dijkstra.

Hij was ook de leider van L.O.V.A. en

was een heel goede leraar, vooral als er

een uitvoering was moest alles perfect zijn.

Later ben ik ook nog bij de gemengde groep geweest dames en heren, dat was meer acro zoals ze dat nu noemen. Dat was altijd heel gezellig. Selectie was er in die tijd nog niet maar wel een groepje dat wat extra les kreeg. Ik heb ook nog ongeveer 17 jaar in het bestuur gezeten.

In 1974 ben ik getrouwd met Andries de Graaf, we zijn in Vroomshoop komen wonen. Daar zijn onze twee zonen geboren, Auke en Robert. In 1998 zat onze damesgroep zonder leidster, toen ben ik via mevr. Kobes bij D.A.M.A.S. gekomen, daar gym ik ook met heel veel plezier. Ik wil ook Gerrie nog even in het zonnetje zetten.

Zij geeft altijd heel fijn en afwisselend les. Dus ik ben inmiddels al weer bijna 12 jaar bij D.A.M.A.S. en hoop nog lang door te gaan.

 

Ik geef de pen door aan ……………………………………….

Afscheid Trudy Kuiper

 

Op vrijdag 2 juli hebben we afscheid van Trudy genomen. Ze heeft 19 jaar les gegeven bij onze vereniging. De groep werd te klein, er bleven maar 3 dames over en dat was niet meer rendabel.

Om 13.30 uur waren we bij de gymzaal, en Karin de Witte had koffie en wat lekkers erbij meegenomen.

We hebben er  een gezellig uurtje van gemaakt.

Na afloop hebben de dames nog even het bekende spel gedaan; ‘kegels omgooien’.

Trudy kreeg een mooie bos bloemen van de damesgroep en een cadeaubon van de gym.

We vinden het jammer dat de groep moet stoppen maar we wensen Trudy het allerbeste en hartelijk dank, voor de vele jaren dat je bij ons les hebt gegeven!

 

                      Trudy bedankt!

             De gymdames en het bestuur van D.A.M.A.S.

 

                                                     
tekening mariken

 

 

 

 

 

 

 

 

        Een mooie tekening van Mariken met allerlei gymtoestellen.

Afscheid Erin Hendriksen

 

afscheid eringroepsfoto erinIk heb altijd met veel plezier lesgegeven in Daarlerveen.
Toen ik nog op school zat, kon ik het lesgeven prima combineren.   Nu ik klaar ben met school werd dit lastiger en daarom heb ik besloten om te stoppen met het lesgeven in Daarlerveen.

Op 29 juni hadden de kinderen, bestuur en leiding een leuk feestje voor mij georganiseerd.
Ik kreeg heel veel cadeaus. Ieder kind heeft een persoonlijk stukje voor mij geschreven. Ik heb 2  bonnen gekregen, bossen bloemen en pandora bedels met mooie betekenissen.
Ik heb de kinderen op een zakje chips en een ijsje getrakteerd. Het was een mooie avond.
Verder wil ik iedereen bedanken die de afgelopen jaren voor mij heeft klaar gestaan.
Wendy veel succes met lesgeven en Miranda en Manon ga zo door. Kinderen blijf je best doen.

 

Groetjes Erin Hendriksen

 

Erin, bedankt voor alle jaren lesgeven, namens het bestuur.


Hoi allemaal!

 

Omdat ik binnenkort de gymlessen van Erin over ga nemen, zal ik mij even voorstellen; ik ben Wendy Paarhuis en ben 24 jaar. Ik kom uit Vroomshoop, waar ik altijd met mijn ouders en 2 zusjes heb gewoond. In ruim één jaar tijd heb ik samen met Dennian ons huis gebouwd. In december zijn we getrouwd en nu wonen we in Vriezenveen.

Overdag werk ik als juf op een basisschool in Bergentheim. Hier geef ik les aan groep 4. Dat vind ik heel leuk!!

Nu ik niet meer aan het klussen ben, heb ik weer tijd over. Sporten en vooral gymmen is een grote hobby van mij en daarom vind ik het ook heel leuk dat ik op dinsdagavond de gymlessen ga geven.

 

Groeten Wendy


Fietstocht Damesgroep 1 en 2

 

 

1 Juli hadden wij onze jaarlijkse fietstocht ter afsluiting van het gymseizoen.

We zijn om ongeveer 19.00 uur vertrokken bij ‘t Trefpunt

met 5 dames van de eerste groep en 6 dames van groep 2.

Na 6,6 km was er koffie met heerlijke cake en werd er een groepfoto gemaakt.

Na 17 km hadden we de eindstop bij ’n Tip in Daarle om wat te drinken.

Er kwamen nog 3 dames met de auto.

We hebben allemaal genoten van het ijs met vretborrel

(advocaat) en patat.

Daarna moesten we nog terug fietsen naar Daarlerveen.

 

 

 

       dames groep op de fiets

                   Groetjes Damesgroep 2

 


Ons jaarlijks uitstapje

 

Op dinsdag 24 aug. 2010 gingen we weer op reis.

Dit jaar gingen we met ‘Ter Beek reizen’, naar Volendam en Marken. Om 8.30 uur moesten we in Almelo opstappen.

We gingen eerst naar Apeldoorn, waar we om ongeveer

10.00 uur een ontbijtbuffet konden nuttigen, het was erg lekker. Daarna, om ongeveer 11.00 uur, moesten we weer in de bus, richting Volendam. Hieraan gekomen, kregen we een gids mee voor een stadswandeling en werd er van alles verteld over Volendam. We hebben niet de hele tijd meegelopen, want we wilden ons ook nog

 

dames in volendamse klederdracht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Staand v.l.n.r.: Stien, Jo, Gerry, Riek, Jeannette en Hennie.

   Zittend v.l.n.r.: Gretha, Dinie, Willy en Lammy.

 

op de foto laten zetten, want anders was hier geen tijd meer voor en dat zou jammer zijn geweest. We hebben even op een terrasje wat gedronken en hebben de souvenirwinkeltjes bekeken. Om 15.15 uur, op de boot naar Marken. Het was wel jammer dat we daar direct weer in de bus moesten, richting Achterveld, gemeente Leusden, waar we bij `Gasterij de Klaveet` een lekker diner kregen.


 

Het was de hele dag mooi weer, alleen toen we in Almelo aankwamen, regende het heel hard en er was onweer.We waren allemaal kletsnat toen we weer bij de auto aankwamen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het was een leuke en gezellige dag en nu beginnen we weer met frisse moed met de gymlessen!

 

Groetjes damesgroep 1

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Wist u waar D.A.M.A.S. voor staat?

 

Doe Allen Mee Aan Sport.

--------------------------------------------------------------------

 

 

 

                          Naar de Morskieft

 

Woensdag 7 juli zijn we samen met de kleuters van de gymvereniging van Hoge Hexel naar de speeltuin “Morskieft”in Reutum geweest. Miranda heeft ons uitgenodigd.

Ik ben van de grote glijbaan geweest en in het spookhuis geweest. Het spookhuis, die was heel

        eng want er kwamen hele enge geluiden uit.

En binnen ben ik op de trampoline geweest en in een draaimolen.

Na het leuke spelen hebben we nog patat met drinken gehad.

Ik vond het heel erg gezellig.

 

Groetjes Indy Kosters


 Seizoensafsluiting van de selectie:

 

Vrijdagavond 2 juli kwamen de meisjes van de selectie naar de   gymzaal toe. Nadat ze het Nederlands elftal toegejuicht hebben pakten ze de fiets en kwamen ze allemaal in een goed humeur aan want het Nederlands elftal is door naar de halve finale. Toen we compleet waren zijn we met z’n allen in een grote groep naar Vroomshoop gefietst waar ik woon. De meiden konden daar lekker zwemmen.

Er stond een groot zwembad en ook stond er een trampoline. Ondertussen kregen ze allemaal nog patat. Er stond van alles op tafel wat de meiden konden pakken.

zwemfeestje

 

We hadden erg veel

geluk met het mooie

weer!

Het was namelijk

tropisch warm

en dan is een duik

in het zwembad

de perfecte afkoeling.    

mooi weer en patat   

 

 

 

 

Ik wens iedereen een hele fijne en goede vakantie toe, en ik kijk al weer uit naar het volgend gezellig turnseizoen!

 

Manon van der Leeden.

 


Wasadvies voor de turnpakjes.

 

Turnpakjes die gemaakt zijn van metaal/glitterstoffen zijn niet aan te raden voor dagelijks gebruik. Deze stoffen zijn erg gevoelig voor wrijving en hevige transpiratie. Voor trainingsdoeleinden adviseer ik dan een klassiekere stof zoals lycra of lycra velour’s. Zo kun je een speciaal turnpakje voor een speciale gelegenheid houden.

 

Het beste is om het pakje kort (max. 5 minuten binnenstebuiten) in een koud/lauw sopje uitspoelen, zonder schrobben, rossen of wrijven, dus alleen knijpen en spoelen. Niet uitwringen, wel het water eruit knijpen. Gebruik eventueel babyshampoo of iets fijnwasmiddel.

 

Niet doen: gebruik geen agressief wasmiddel, die eventueel bleekstof bevat. Was het pakje ook niet in zout of azijn!! Laat het pakje niet op de verwarming of in de wasdroger drogen. Als deodorant gebruikt wordt laat het dan eerst opdrogen voordat het turnpakje aangetrokken wordt. Was het pakje niet vaker dan nodig.

Wanneer je zo je turnpakje verzorgt kun je er lang plezier mee hebben.

 

 
 

Kleding bij uitvoeringen en wedstrijden:

 

Meisjes/meiden een velours gympakje (gemaakt door Karin Wetter uit Vriezenveen te regelen via het bestuur) met witte sneaker sokjes en  witte turnschoentjes.

Jongens: zwarte broek  en zwart hemd – t-shirt  (te verkrijgen via het bestuur) met zwarte sneaker sokjes + gymschoenen.

 

Selectie: velours gympakjes (te bestellen via het bestuur) met witte sneaker sokjes en witte turnschoentjes.

Karin Wetter  maakt de gympakjes op maat 

Molenstraat 14  0546-565921

 • Contributie:
 •  

  De contributie kan betaald worden per bank

  Bankrekening:  RABO NW Twente   # 11.73.01.159

                            t.n.v. D.A.M.A.S Daarlerveen

   

  Opzegging van het lidmaatschap:

  Opzeggen kan alleen per februari of augustus en alleen bij D. Berger.

  Bij tussentijdse opzegging is de contributie verschuldigd tot aan de eerste mogelijke opzegdatum.

   

   

  De hoogte van de contributie (de eerste maand gratis):

   

  Volwassenen van 16 jaar en ouder:     € 9,00 per maand

  Jeugdleden tot 16 jaar:                          € 6,00 per maand

  Selectie:                                                 € 5,00 per maand extra

   

   

   

   

  Wilt u/jij lid worden, vul dan onderstaande strook in.

   

   

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   

  Naam:……………………………………………………………….

   

  Lid per:……………………………………………………………...

   

  Adres:……………………………………………………………….

   

  Geboortedatum:……………………………………………………..

   

  Woonplaats:…………………………………………………………

   

  Deze strook inleveren bij Dinie Berger of tijdens de lessen.

  Home